Zoològic Veterinaris • Veterinari d’animals exòtics i de companyia

933 88 53 54 veterinaris@zoologic.cat Carrer de la conquista, 74 · 08912 Badalona

L’eruga processionària del pi: un perill per als gossos i nens

L’eruga processionària del pi: un perill per als gossos i nens

Les erugues de la processionària del pi surten de la bossa durant els mesos de febrer a abril i es dispersen per infectar nous arbres. Durant aquest període ens les podem trobar al bosc o als parcs de les ciutats, en una disposició de filera (una darrera l’altra), en zones on hi ha pins, avets o altres arbres als quals parasiten.

Els pèls de les erugues són molt irritants i poden produir greus lesions a la mucosa de la boca i a la llengua si el nostre gos les ingereix accidentalment o les llepa. Si les agafem o manipulem ens provocaran lesions irritants a les mans, a llavis, ulls o altres mucoses amb les que ens freguem les mans prèviament afectades.

Estigueu molt atents, i si sospiteu que el vostre gos ha pogut estar jugant amb aquestes erugues porteu-lo el més aviat possible al veterinari per avaluar-lo i en cas d’afectació, iniciar un tractament i minimitzar-ne les conseqüències.

Si no podeu anar de forma immediata al veterinari, renteu la zona afectada, amb aigua calenta corrent i a pressió, sense fregar la zona afectada, ja que els pels de les erugues tendeixen a clavar-se més i podríeu empitjorar el procés.

Podeu ampliar la informació llegint o descarregant el document adjunt amb indicacions nostres i informació tècnica de la Generalitat, aquí.

Comparteix-nos: